NabLabs_luonto2.jpg

Ympäristönäytteenotto

Ympäristönäytteenotto ja kenttäpalvelut

Nab Labs ympäristönäytteenotto on akkreditoitu. Akkreditoinnin piiriin kuuluvat vesikemiallinen ja mikrobiologinen näytteenotto luonnonvesistä (meri-, järvi- ja virtavesi) sekä jäte-, talous- ja pohjavesistä. Myös planktonanalyysien näytteenotto (kasviplankton, a-klorofyllinäytteet, eläinplankton) luonnonvedestä on akkreditoinnin piirissä. Ajantasainen pätevyysalue löytyy Finasin verkkopalvelusta, www.finas.fi. Akkreditointitunnuksemme ovat T111 ja T142.

Laboratoriotutkimusten luotettavuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että näytteet on otettu oikeilta paikoilta, asianmukaisesti ja edustavasti. Asianmukainen näytteenotto edellyttää näytteenottajilta vankkaa ammatillista osaamista, nykyaikaisia välineitä ja ennen kaikkea kykyä liikkua ja toimia usein hyvin vaikeissakin luonnonoloissa tai erilaisissa teollisuusympäristöissä. Kenttäorganisaation perustan muodostavat sertifioidut näytteenottajat, jotka liikkuvat viikoittain koko Suomen alueella. Havaintopisterekisterissämme on reilut 3000 havaintopaikkaa, joilta haetaan näytteitä tarkkailuohjelmien mukaisesti – toisilla pisteillä käydään kerran vuodessa ja toisilla joka toinen viikko.

YmpäristölaboratorioYmpäristötutkimuspalvelutKalatalousVesistötarkkailutVesistöjen biologiset tutkimuksetLuontokartoituksetYmpäristöluvat ja YVA:tVesistöjen kuormitusselvitykset ja kunnostusYmpäristönäytteenottoIlmatutkimuspalvelutMetsäteollisuuspalvelutKemianteollisuuden palvelutPalveluverkosto