dsc_5320.jpg

Teollisuusnäytteiden koostumusanalytiikka

Analyysivalikoimamme kattaa mm. mäntyöljyihin, hartseihin ja niiden jatkojalosteisiin, hartsidispersioihin liittyvää analytiikka koskien tuotteen laatua ja käyttäytymistä.

Kyseessä on analyysit ja mittaukset kuten vapaat rasva- ja hartsihapot, hartsihappopitoisuus, saippuoitumisluku, neutraali- sekä saippuoitumaton aines, metallipitoisuus, vesipitoisuus ja tuhkamääritykset. Määritämme esimerkiksi mäntyöljyjen ominaisuuksia ja tärpätin koostumusanalytiikka on myös osa tarjoamamme analyysipalvelujamme.

Palveluihimme kuuluu tuotteen laatuun ja käyttäytymiseen liittyvät analyysit, esimerkiksi jähme-, ja samenemispiste, leimahduspiste sekä pehmenemispiste. Tyypillisiä analyysejä ovat myös esimerkiksi suopa-, happo- sekä jodiluvut, vesipitoisuus tai kuiva-ainepitoisuus, inhibiittimääritykset, puhtausmääritykset, epäpuhtausanalyysit, (GC -analyysit, titraukset, IC -analytiikka, HPLC -analytiikka) ja haihtuvien yhdisteiden määrittäminen.

Analyysivalikoimamme on myös kattava kun on kyseessä erikoiskemikaalien kuten lateksien, tärpätin, valkaisukemikaalien, vedenpuhdistuskemikaalien, teollisuudessa käytettävien emästen ja happojen, biopolttoaineiden ja pigmenttien analysointi.

Menetelmiimme kuuluu mm.

- Vesipitoisuus (volumetrinen tai kulometrinen Karl Fischer titraus), rikki- ja metallipitoisuus sekä peroksidit
- Koostumuksen selvitys, haihdutusjäännös, sekä ASTM -tislaus
- Värimääritykset useilla eri menetelmillä (Pt-Co, APHA, Hazen, USDA)
- Tiheys- ja viskositeettimäärityksiä monelle eri näytetyypille useissa eri lämpötiloissa

YmpäristölaboratorioYmpäristötutkimuspalvelutIlmatutkimuspalvelutMetsäteollisuuspalvelutKemianteollisuuden palvelutTeollisuusnäytteiden koostumusanalytiikkaAlkuaineanalytiikka ja fysikaaliset ominaisuudetErikoisanalytiikkaPalveluverkosto